Tarot tanfolyam – Tarot történelem

Írta:
Értékelés:
(1 szavazat)

Tarot tanfolyam – Tarot történelem

A Tarot tanfolyamon nem szoktam sokat időzni a kártya történetét illetően. Elsősorban az ezoterikus ismereteket szoktam helyre rakni, és a tanítvány spirituális ismereteit is figyelembe véve a személyre szabott Tarot tanfolyam híve vagyok.
De ettől függetlenül érdemes egy kicsit belelátni a kártya háttér világába, hogy megismerd és közelebb érezd magadhoz.

Tarot tanfolyam a neked való tempóban


Az oktatás legfontosabb célja a Tarot kártya gyakorlati elsajátítása, különös figyelmet fordítva az összeolvasási technikákra, ami a legnehezebb a tanítványok számára.
Ha kedvet kaptál, itt tudsz jelentkezni...

De most pillantsunk bele ennek a csodálatos jóseszköznek a történetébe.

A Tarot kártya eredetét misztikus homály fedi. Vannak, akik Atlantisz papjainak tulajdonítják, de sokak szerint a mór hódítók ismertették meg vele Európát.
Egyértelműnek tűnik a kapcsolat a Tarot és a Kabbala között. A 10 szefirát 22 beavatási út köti össze, de a héber abc 22 betűje és a 22 nagy arkánum is mutat hasonlóságot.
Ez nem bizonyít semmit, inkább felhívja a figyelmet, hogy több kultúrkörben is ugyanazokat az igazságokat kutatják és hasonló rendszerrel fejtik meg. Én személy szerint úgy vélem, nem érdemes egy Európában meghonosodott Tarot kártyát, egy tőlünk teljesen idegen kultúrával összeházasítani, mert annak jó eséllyel katyvasz lesz a vége.

Először a 14. században találunk róla említést, de a mai 78 lapos kártyacsomag a 15. század végére vált ismertté.


A Visconti-Sforza pakli a reneszánsz szülöttje, de kevés laphoz rendeltek számokat. Viszont a számozott kártyák nem illusztáltak, sőt, némelyik jelentés tartama vitatott. (Akkoriban még nem volt Tarot tanfolyam )

visconti-tarot

Minchiate Etruria
Ez a csomag Toscanaból származik és 1725 körül készítették. 97 lappból áll, érdekessége, hogy a nagy arkánumot 41 kártya képviseli. A pakli alaphangulata furcsa struktúrákat, pogány mítoszokat közvetít, de gazdag képi világa elbűvölő.

 

Marseille tarot
Elsősorban Franciaországban használták a 17. században terjedt el. Alapszíneket használ, ábrái egyszerűek, kidolgozottsága nyers, de mégis hatékony. De az tény, hogy a kis arkánumok lapjain nincsenek képek, csak számok, ez jelentősen megnehezíti az értelmezést.

marseille-tarot

Rider-Waite tarot
Arthur Edward Waite ( 1857-1942) komoly tudósa volt az okkult tárgyaknak. Szimbólumrendszere érthető, a kezdők számára különösen ajánlott. Ez az első pakli, melynek minden lapja illusztrált, beleértve a számozott lapokat is. 1910-ben adták ki először, azóta is a lenépszerűbb tanulócsomag.

rieder-waite tarot

Crowley tarot
Aleister Crowley 20. századi okkultista igen rossz hírnek örvendett, a II. világháború idején tervezett kártyái hűen tükrözik Crowley eklektikus filozófiáját, és a Rider paklihoz hasonlóan alkímiai és asztrológiai szimbólumokat is felhasznál.

Crowley tarot

Még Kazanlár Emil nevét érdemes megjegyezni. Szimbolikája nem követ egységes vallási szimbolikát, ezért inkább ökumenikus tarotnak lehetne nevezni. Az indiai, perzsa, egyiptomi motívumok ötvöződnek, inkább haladóknak ajánlott.

kazanlar-tarot

A felsorolt tarot paklikat a mai napig lehet használni. Egy gondolatsorra épülnek, aki az alapokat megtanulja, mindegyik kártyát képes lesz használni.

Szeretettel: Freya jósnő, Tarot sorselemző, okl. életvezetési tanácsadó

Megjelent: 1528 alkalommal

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.

Freya jósnő

freyaRitter Éva Freya vagyok, jósnő, okl. életvezetési tanácsadó, ezoterikus beállítottságú embereknek segítek a helyes döntésekben, jövőjük feltérképezésében.

Problémamegoldás Tarot kártyával, online jóslás, szerelmi jóslás
Tarot kártya tanfolyam, életvezetési tanácsadás, mágia
Freya jósnő - Székesfehérvár © 2017
telefon: 06 30 592 0954
e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

adatkezelés nyilvántartási szám: NAIH-99614/2016
adószám: 53186865-1-27